Odafigyelünk a részletekre. Nem csak bútoraink különlegesek és egyediek, de a piacon elérhető legmodernebb, legmagasabb minőségű bútorszövetekkel kínáljuk őket.

De, hogy mit is jelent ez pontosan?

Mit jelent, ha egy bútorszövet magas kopásállóságú, antiallergén, OekoTex minősitésű, vízlepergető, vagy Easy Clean technologiávál készített? Mi a definiciója annak, ha egy bútorszövet megfelelt az Európai Unió tűzállósági szabványának, vagy cigaretta tesztjének? Olvassa el szöveteinkről készített összefoglalónkat:

Martindale mutató

A martindale szó valójában az adott bútorkárpit kopásállóságára utal, értéke pedig igen széles tartományban mozoghat 10.000-től 100.000-ig. Ez a mérőszám tulajdonképpen a “beüléseket” jelenti, azazhogy hányszor ülhetünk le kedvenc kanapénkra, székünkre ahhoz, hogy az azt borító bútorszövet ne kopjon ki.

Ebből következik tehát, hogy minél magasabb ez az érték, annál több évig élvezhetjük ülőgarnitúráink, kárpitozott bútoraink eredeti színben tündöklő, sérülésmentes felületének látványát.

Egy átlagos, hétköznapi használatra ajánlott bútorszövet kopásállósága általában 20.000-es érték körül mozog, a legtöbb zsenília szövet ekkor már megbízható minőségűnek tekinthető. A legerősebb kárpitoknak a textilbőröket és műbőröket tekinthetjük, melyek martindale értéke akár a 100.000 feletti értéket is elérheti, így ha választásunk erre a szövetre esik, akár egy életre szóló textilterméket vásárolhatunk. Üzletünkben található szöveteink martindale értéke 30.000 és 140.000 között mozog, tehát a hétköznapi használatban lévő, átlagos bútorszöveteknél jóval tartósabbak.

Vizlepergető szövetek: Water Blocked, Water repellent techology

Ezek a legmodernebb technológiával gyártott szövetek egy speciális réteg hozzáadásával képesek megóvni a bútorszövetünket a leggyakoribb balesetekkel szemben.(Pl.: kávé, ketchup) Rendkívül sűrű szövésének és a speciális rétegnek köszönhetően, fent tudja tartani a ráborult, leöntött szennyeződéseket ezen a legfelső rétegen. A szövet még csak be sem sötétedik! Az esetleges szennyeződéseket egyszerűen két lépésben el is távolíthatjuk:
1. Egy papírtörlő segítségével itassuk fel a nedves foltot
2. Egy nedves rongy vagy szivacs segítségével finoman dörzsölgessük meg az adott területet.

 

Easy Clean technology

Vízzel tisztítható bútorszövetek

Könnyen tisztítható anyagok, hiszen egy speciális eljárás által a foltok csupán egy kis víz segítségével eltávolíthatóak. Így a karbantartás nagyon egyszerűen és minimális idő alatt elvégezhető.

Az easy clean réteg segítségével eltávolítható a szövetről a legtöbb háztartásban előforduló szennyeződés (bor, tinta, szósz, zsír, sár, csokoládé, krém, stb.), jelentősen meghosszabbítva így bútorunk élettartamát.

Oeko-Tex

A textíliák és szövetek esetében az egyik alapvető és legelterjedtebb minősítés az OEKO-TEX® Standard 100, szabvány alapján kiállított tanúsítvány, amelyet a 16 neves európai és japán textilipari kutató intézet által alapított OEKO-TEX® Szervezet bocsát ki. Világszerte több, mint 60 országban van olyan intézet, mely az OEKO-TEX® Szervezettel munkakapcsolatban áll, vagy azt képviseli. Az OEKO-TEX® megkülönböztető jelzéssel ellátott termékek szöveteinek és anyagainak szigorú biztonsági és minőségi előírásoknak kell megfelelniük. A szervezet célja a független ártalmas anyag vizsgálatok végzése.

Az OEKO-TEX® Standard 100 szabvány védjegye a végfelhasználók számára azt jelzi, hogy a termék egy teljesesen biztonságos előállítási láncban készült. Ennek biztosítása érdekében, 1992 óta OEKO-TEX® címkék egy egyedi azonosítóval vannak ellátva, amely lehetővé teszi a végfelhasználó számára, hogy nyomon kövesse a szövet előállítási módját, és ellenőrizze, hogy valóban „zöld” termékről van-e szó, megismerve a termék gyártásának, kezelésének és tárolásának helyét.

A védjegy elnyerésének egyik alapvető követelménye az, hogy a szövetnek meg kell felelnie az átfogó laboratóriumi vizsgálatoknak. Az itt alkalmazott ellenőrzési szempontok jóval túllépnek a hatályos jogszabályok által megszabott követelményeken, ezért sokszor a jogszabályi rendelkezések előfutárai voltak mint például a rákkeltő azoszínezékek betiltása, a formaldehidre vonatkozó szigorú veszélyességi határértékek előírása, illetve az allergiás tüneteket okozó festékek betiltása estén. Mindez azért figyelemre méltó, mert társadalmunkban egyre többen allergiásak az ilyen típusú anyagokra.

Ám a textil ökológia nem csak arra összpontosít, hogy a termékek miként és milyen anyagok felhasználásával készülnek, hanem arra is figyelmet fordít, hogy a gyártás milyen hatást gyakorol a környezetre, valamint a terméket előállító dolgozók, illetve a végfelhasználók egészségére és biztonságára.

 

Cigaretta teszt, láng és tűzállóság

Az Európai Unió területén a közületi bútorok esetében kötelező megfelelni az alábbi kritériumoknak. Üzletünkben több, a tűzvédelmi szabványoknak megfelelő bútorszövetet választhatnak akár otthonunkba is. Úgy gondoljuk, ennek fontosságát nem szükséges hangoztatnunk. Keressék üzletünkben kiállított szövetmintáinkon a tűzállósági tanúsítvány emblémáját.